8. lipnja 2013.

baby girl crochet


Kukičana pamučna majica za curicu, veličina 58 - 60.
Boje ovoga konca su vrlo inspirativne i kukica je "plesala" bez imalo napora. Radi se o turskom koncu Bella, koji je ušetao u šibensku butigu od vune i konca u gl.ulici i oduševio me raznim nijansama. Odličan je na kukicu br. 2 i  pletaće igle br. 3.


Ovdje zaista, s ovakvim bojama, treba pažljivo izabrati nekakav ukras da se ne pretjera i ne sklizne u neukus. Trakica za vezivanje i fjočica sasvim su dovoljne. Naravno da sam probala i nešto drugo, cvjetiće, leptiriće...ali je sve izgledalo hmmm, neću se izraziti.


Za vrijedne ruke: počinje se "ozgar": 15,15,30,15,15. Na svakom kantunu dodati lančić i štapić. U sredini obavezno ostaviti barem 7 redova dubok otvor za glavu, a spajanje za tijelo ide nakon 12. reda. Treba voditi računa da je dječje tijelo malo drugačije pa treba napraviti malu dužu majicu, a ni rukave se ne smije previše stisnuti kako bi se moglo što lakše obući.


Odjeća za bebe u prvom redu mora biti udobna, od prirodnih materijala i mora se lako oblačiti na dijete. I paziti na otvor za glavu: stavite svoju ruku u otvor i raširite prste - ako stane onda nema problema. 

Pozdarav svima! <3!

1 komentar:

Anna kaže...

Adorable !
Anna

Objavi komentar